Monday, 12 November 2012

2 Days Discover Petaling Jaya

Assalamulaikum & Selamat Malam..

Apa khabar semua..??harap-harap smua sihat je..maklumlah sekarang ni musim hujan..hehe..Agak lama la juga ambo tak update blog ni..nak baca entry-entry member blog pun tak sempat, nak comment lagi la..ambo mintk maaf la yang mana tak sempat nak blas comment..Sibuk sungguh la ambo ni yea..hahaha..

Dua hari kebelakangan ni ambo berada di sekitar Petaling Jaya..sehari suntuk sampai ke petang berada di tengah-tengah jalan sekitar bandar PJ..kalau sape-sape yang perasan ada orang tengah ambil gambar, tengah-tengah jalan, tengah-tengah panas..ambo la orang tu..hahaha..sape2 yang jumpa ambo lepas ni tegur2 la yea..hehehe..
masa ni kat Jalan Universiti, PJ..
time ni kt Jalan Penchala..
Sebenarnya sekarang ni ambo tengah buat kerja part time untuk Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ). Buat data collection GIS untuk lot-lot kedai dan kediaman sekitar bandar PJ. Ambil maklumat kedai atau rumah berserta gambar skali..first time guna kamera canon 500D ambo tu buat job..hehe..kalau sape2 nak gamabr-gamabr tu boleh la request kat ambo..hehe..mana tahu ada sape2 nak guna..hehehe..

Sekitar PJ Old Town..
View di Jalan Templer, PJ..
Lagi satu ambo nak cerita kat sini tentang kedai-kedai makan kat PJ ni..susah betul la nak cari kedai makan melayu kat sini..Majoriti kedai makan kat sini semuanya cina..kalau ada pun kedai mamak, tu pun satu dua kedai je..

satu-satunya medan selera melayu di PJ Old Town..
Lagi satu masalah area PJ ni ialah haiwan peliharaan..banyak betul anjing peliharaan kat kawasan sekitar ni..kalau yang bela dalam pagar rumah untuk jadi guard tu xpe la, ni yang letak anjing kat pintuk masuk kawasan rumah dia..seram juga ambo bila macam tu..kita nak ambil gambar rumah dia, anjing dia sibuk duk melalak melompat-lompat..macam-macam kan..hehehe.. 


Ok la dulu untuk malam ni..terima kasih sbb datang singgah kat 
blog ambo ni..TQ..

View of Bandaraya Petaling Jaya..

4 comments:

  1. my tempat dlu, masa asasi.. hehehe rindunyaaa PJ.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yea ke ena..asasi UIA PJ ke..msti ena tahu smua tempt kat PJ ni kan.. :)

      Delete
  2. Patutlah macam kenal je tempat nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea ke Mieya..hehe..tempat Mieya kan ni..??

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...