Sunday, 3 June 2012

New Sky Box F3 Digital Satellite TV

Assalamulaikum..

Pada kali ini ambo nak memperkenalkan satu lagi produk Digital Satellite TV yang baru iaitu Sky Box F3 Digital Satellite TV..



Alat ini sama je fungsinya macam yang ambo perkenalkan sebelum ini iaitu Open Box Digital Satellite TV. konsep dia sama sahaja..Kita dapat terima semua siaran tv berbayar yang ada kat Malaysia ni secara percuma..bukan la percuma sepenuhnya tapi bayaran secara 6 bulan skali atau untuk 1 tahun skali..memang sangat2 murah..Skrang ni kat rumah sewa ambo pun guna  Sky Box F3 yang baru ini pula..Kalau untuk sesiapa yang mempunyai tv lcd, led kat rumah memang sangat berbaloi menggunakan alat ini sbb benda ini high definition (HD) dan juga mempunyai PVR recorder..


Ohh..ambo lupa nak cerita sikit pasal konsep benda ni..kalau nk guna benda ini kat rumah korang mestilah mempunyai sambungan internet sekurang-kurangnya 384kb atau lebih tinggi 512kb,1,2,4 mb atau unifi..lagi lebih elok lagi..Konsep benda ini bukan untuk menerima buffering internet tetapi hanya untuk menghantar binary code sharing semua channel free tu..Siaran tetap diterima daripada piring yang ada kat rumah korang tu..sesiapa yang menggunakan siaran berbayar mesti ada la piring tu..

Sky Box Full Set..
Decoder Sky Box F3..


Star Sport via Sky Box F3..

New interface with custom background wallpaper..


Full set with HDMI cable..

Untuk sebarang pertanyaan pasal benda ini boleh hubungi member ambo Pak Kabel: 019-2098399.

131 comments:

  1. Memg canggih sngt benda ni..jimat nk bayr bil tv bulan2..cuma byar internet je..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. camna kalu siaran putus2...
      skrg pakai WIFI
      kalu tular pakai LAN cable..
      boleh stabil ker..

      Delete
    2. Kalau pakai LAN cable lagi elok..sbb connection internet lebih stabil..

      Delete
    3. Saya berminat dengan benda ini..tlg emel pada saya maklumat dan harga..anuarjah@gmail.com, anuarjah@yahoo.com

      Delete
  2. klang area mano boh...address mcmna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. area klang sentral jew, alamat details x pasti, berkenaan Cline ke box??

      Delete
  3. brp rm box...cline brp rm

    ReplyDelete
  4. berapa harga skybox dan langganan setahun astro best dan fist ada ke

    ReplyDelete
  5. 1st payment receiver set + line. So taun dpn nk byar line kt ner...? Pejbt pos boleh kaa..? Setahun d kra dr tarkh dftr ker...

    ReplyDelete
  6. Salam.. Saya dari srwk.. Sya bmint nak beli skybox ni.. Bpa harga skali ngn pos? Cline juga brpa skali ngn box.. Emailkn details di izwansyafrein022011@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM sy al_jauhari87@yahoo.com

      Delete
    2. blh PM saya hargo cline hok demo langgan tu ke ambo ni email bbb_amir_999@yahoo.com
      sky box m3 ada doh,dish pun ada, steramxy pun ada doh.

      Delete
  7. send me price + details... esbee.maccaberry@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. openbox f3 ni DH..cantik untuk tv led/lcd

      Delete
  9. Sy berminat dgn sky box s3.. RM?... dinmohd42@gmail.com

    ReplyDelete
  10. pm me on facebook please https://www.facebook.com/ashiru.cookies

    ReplyDelete
  11. Detail boleh check kat email masing2..

    ReplyDelete
  12. razz.aufa@gmail.com
    bleh bg mklmat bro
    harga area mna

    ReplyDelete
  13. razz.aufa@gmail.com
    bleh bg mklmat bro
    harga area mna

    ReplyDelete
  14. harga berapa...zulpmas@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. dah dapat skybox f3....memang puas hati....

    ReplyDelete
  16. tolong emelkan more details.harga.dan perluka active kan account siaran berbayar tu atau sekadar ada piring dah cukup ? tq macha_5319@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Mohon emailkan detail tentang package dan cara,pembayaran ke duwan06@facebook.com
    Starting pack bayar berapa? Yearly renew berapa?
    Tq

    ReplyDelete
  18. Boleh check email nanti..sya dah sent details ke email masing-masing..TQ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta tolong email kan detail . kamalruzz@gmail.com. tq

      Delete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. mustika hd dpt x?

    ReplyDelete
  21. emel detail kt payed88@gmail.com

    ReplyDelete
  22. mohon pm detail saladiniix@gmail.com..

    ReplyDelete
  23. pm price n detail bro.. farid_hisham85@hotmail.com

    ReplyDelete
  24. minta tolong emailkan detail harga + line amad1310@gmail.com

    ReplyDelete
  25. minta tolong emailkan detail harga + line mujahidin_trg@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. salam...pm kat sy sume detail hrge + line...= nurha_9897@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. Bro,
    pm me best price.untuk harga yg sekali dgn piring and without piring estro.
    harga pekej bulanan bape eh?
    fadhilmohd16@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Emelkan detail & cmba hrga nk jd reseller: iwan.intra@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Emelkan detail & cmba hrga nk jd reseller: iwan.intra@gmail.com

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. salam hanif redland blh PM ke ambo harga langganan c-line ni email bbb_amir_999@yahoo.com,mcm mane c-line demo x ada masalah ke sever down

    ReplyDelete
  32. maaf sbb lambt sent info..boleh check email masing2..tq..

    ReplyDelete
  33. pm harga skybox + cline.TQ..hanifanep@live.com

    ReplyDelete
  34. Bro, pls check your mail. Sent you something.

    ReplyDelete
  35. Pls pm hrg sky box and detail .zulkif_oz@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. salam, plz pm details n harga are_riff83@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. Bro, tlg pm details n price (area lembah kelang) asraff_moharam@yahoo.com

    tq

    ReplyDelete
  38. Minta maklumat segala jenis harga berkenaan skybox ni...
    supermezz@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. Minta maklumat segala jenis harga berkenaan skybox ni...
    supermezz@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. saya xberapa paham dgn harga dia....bleh hantr detail mcm mana nk byar bulanan or what n the price skali...are3n_23@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. Macam berminat..bleh PM price+info skybox ni ke alamat zoolchelsea@yahoo.com.

    ReplyDelete
  42. ada skybox f4 ka...minat nak beli...bleh send detail getcoo84@yhoo.com

    ReplyDelete
  43. Assalam..bleh mel kn lebeh lanjut psl menda nie ngn price die n how it work ke emel sy x? miszz_mg@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. Boleh check email masing2..Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,
      boleh bagi detail harga pakej, berminat juga
      email to emuda@yahoo.com.my

      Delete
  45. tulong emel ko kawe etek..
    arman_spe@yahoo.com

    ReplyDelete
  46. Assalam,
    boleh baritahu detail tentang benda ni, termasuk harga dan macamana nak beli online. tlg email muda_j@yahoo.com.my
    tq

    ReplyDelete
  47. Tolong email kat saya maklumat lengkap, harga, bayaran tahunan dan pemasangan. Saya sgt berminat. afiez_kknt@yahoo.com.my.
    mana lebih better berbanding open Box

    ReplyDelete
  48. Bro... Tlg antar detail ke email Szan_73@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  49. slm bro.. nk tnye ckit.. skybox yg tuan promote ni ada server sendiri ke? atau ada org yg jaga line ke? sbbnya da hmpir sebulan pkai,mslh yg timbul skang ni, terlalu kerap scrambled n gmbr sangkut2.. sy ada msj bertanye ngan pak kabel tu, tp senyap. pada saat sy tulis komen ni,Live maharaja lawak mega sedang keudara,tp screen duk scrambled sejak setengah jam b4 start mhraja lawak.. sy hrp tuan dpt lah bertanyakn ngan pak kabel ape mslhnya.. sy guna connection streamyx 1mb n line sentiasa stabil.. hrp sgt pertolongan tuan coz sy rsa agak kecewa lah ckit.. pm 4 some info ---> sim_awie@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sbb bertanya..sya dah sent info kat email sdara..

      Delete
    2. sy pon melalui masalh sprt saudara mohd sapawi apabila melanggan dan berurusan dgn pak kabel.harap bleh email jga info kepada sy,tq.

      mesinperang666@yahoo.com

      Delete
  50. Salam kepada pengguna c-line skybox/openbox under Pak Cabel..Saudara diminta untuk menghubungi Pak Cabel dgn kadar segera untuk proses penukaran c-line kepada server baru..Pak Cabel memohon maaf diatas segala kesulitan yang berlaku..terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. pak cabel x jawab pggilan.. bz kot.. kena cari c-line under org lain la kot kalu gini gap.. berat2..

      Delete
    3. huhu saya pn sama.panggilan xjawb bila call.

      Delete
  51. Skybox F3 / F4 merupakan alat penerima siaran satelit yang telah lama wujud untuk melanggan siaran berbayar dengan kadar jauh lebih rendah, yang paling penting kesemua siaran boleh anda tontoni (kecuali HD). Tidak perlu lagi membebankan diri dengan bil bulanan langganan siaran berbayar anda.
    Skybox ini juga berfungsi sebagai Pemain Media dimana filem yang telah anda muat turun di internet boleh ditonton di TV anda, Juga anda boleh merakam rancangan yang anda minati tanpa sebarang bayaran tambahan.Gambar yang berkualiti dan jelas.
    Menonton TV mengunakan Skybox anda memerlukan:- • Skybox F3 /F4 Full HD
    • Langganan C-Line Server
    • Sambungan Internet (Streamyx,Unifi,Maxis,Celcom/Broadband) haruslah stabil
    • Piring Satelit (Dish) diluar
    Harga Pakej :-
    • SKYBOX F3 Cline Premium VIP 6 bulan = RM 470 (Permulaan)
    SKYBOX F4 Cline Premium VIP 6 bulan = RM 530 (Permulaan)
    * Cline Premium VIP Server adalah server yang paling stabil, * 98% tiada gangguan Siaran (Lagging / scrambled) * Dual server . * Di pantau 24/7 * servis selepas jualan * Siaran penuh xstro 1st Best (Kecuali HD)
    PEKEJ INCLUDED
    1)1X SKYBOX F3/4 DERCORDER

    2)1X HDMI CABLE
    3)1X REMOTE CONTROL
    4)1XWIFI ADAPTER/ONLY WITH SKYBOX F3
    4)1X SIN KAD CELCOM DATA ONLY WITH SKYBOX F4 *** POS PERCUMA KE SEMUA LOKASI DALAM MALAYSIA
    More Info Call 0199768331
    ** HARGA BUKAN HARGA MATI ANDA MASIH BOLEH TAWAR MENAWAR SEKAIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuran tahunan berape?

      Delete
  52. Pm harga..n bayaran bulan sekali
    mysara76@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. Email harga pls yvontrc@gmail.com

    ReplyDelete
  54. pm saya syarat dan harga
    aurarezeki@yahoo.com

    ReplyDelete
  55. slm bro.. nk tnye ckit.. skybox yg tuan promote ni ada server sendiri ke? atau ada org yg jaga line ke? sbbnya da hmpir sebulan pkai,mslh yg timbul skang ni, terlalu kerap scrambled n gmbr sangkut2.. sy ada msj bertanye ngan pak kabel tu, tp senyap. .. hrp sgt pertolongan tuan coz sy rsa agak kecewa lah ckit.. macam tengok cd cetak rompak pulak..sangkut-sangkut

    ReplyDelete
  56. slm bro.. nk tnye ckit.. skybox yg tuan promote ni ada server sendiri ke? atau ada org yg jaga line ke? sbbnya da hmpir sebulan pkai,mslh yg timbul skang ni, terlalu kerap scrambled n gmbr sangkut2.. sy ada msj bertanye ngan pak kabel tu, tp senyap. .. hrp sgt pertolongan tuan coz sy rsa agak kecewa lah ckit.. macam tengok cd cetak rompak pulak..sangkut-sangkut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..sya pun guna server under pak kabel..server dan c-line semua pak kabel yang monitor..sblum ni memg ada msalah dgn salah satu server & pengguna c-line under pak kabel diminta untuk menukar ke c-line server baru..apa pun cuba saudara call terus pak kabel..sya pun akan tanya dia juga nanti..terima kasih..

      Delete
    2. saya pon ada langgan dgn pak kabel.sy dn mber bli 4 biji decorder.pakai sebulan,siaran teruk sgt,asyik scrambled.bila call/sms pak kabel.terus xjawab smpai skrg.dh 3 bln lebih dh ni.

      Delete
    3. pak cabel masih diam wlu sms n call..

      Delete
    4. saya pun pengguna skybox..tapi bukan under pak cable la..ok je smpai skrg... :)

      Delete
    5. Mula tu berminat juga klau mcm ni punya bisness saya pun tak berani nak berurusan dgn Pak Cable Nak cari org lain la pula

      Delete
  57. Hello..
    sy ada openbox decoder dan service akan expire hujang bulan ni..so kalo sy nak top up service dr km amcm? ada setting yg perlu tukar ka? thanks
    E-mail arnellia@gmail.com

    ReplyDelete
  58. naktnya klu pakai skybox pastu tgk astro halal ke haram?

    ReplyDelete
  59. perlu ada internet? adakah ini bermakna, perlu on internet sepanjang masa untuk layan tv? adakah kelajuan internet mempengaruhi kelancaran siaran tv? adakah penggunaan skybox ini mengurangkan penggunaa 'data quota' broadband?

    ReplyDelete
  60. salam bro redland.
    saya berminat tentang skybox. tolong detail ke email saya kcp5542@gmail.com.my

    ReplyDelete
  61. emailkan harga dan macam nak bayar
    eshana181@gmail.com

    ReplyDelete
  62. sorry eshana184@gmail.com

    ReplyDelete
  63. email details mickeak88@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. Hi bro..boleh pm to uncles33@gmail.com price n regulation nya

    ReplyDelete
  65. salam bro, saya berminat nak tau..COD Sec 7 Shah Alam 011-15141449 firdaua

    ReplyDelete
  66. bro, email detail price to asiq_hamdi@yahoo.com

    ReplyDelete
  67. Email saya hards Sky box Dan berapa channel available. Thanks
    munusamymohandass@ gmail.com

    ReplyDelete
  68. email sy detail faarm07@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  69. Salam bro.. tolong email detail semua info regarding benda nie... nak pakai sgt... mail to enfluenza@yahoo.com

    ReplyDelete
  70. Bro..macam berminat jer menda ni..tolong mail kan kat saya detail k..area jb.. oreos_opie@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. bro email mai harga dia brapa..mcm sempoi jaa...tq~ jackal862001@yahoo.com

    ReplyDelete
  72. salam bro.macam menarik jer ni.. mailkn harge ek. sy stay area kota bharu. dns_474@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. caprimau.....
    email everything about skybox f3 about..jgn lupo harganya skali.....at sain_lamo@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  74. tolong bagi detail to tajulni@gmail.com

    ReplyDelete
  75. Tlg bg full details dan pricing to x_2296@yahoo.com

    ReplyDelete
  76. Tolong bg details kat hafis_hassan@yahoo.com

    ReplyDelete
  77. emel details.... jehan_zed86@yahoo.com

    ReplyDelete
  78. emel detail..... esmailmz@yahoo.com

    ReplyDelete
  79. tolong email details - syahir.safihi@yahoo.com

    ReplyDelete
  80. Decozani@gmail.com..nk detail...area p.mas

    ReplyDelete
  81. kalo nak pasang berapa lamo kena tunggu ye?
    ngkenkin@gmail.com

    ReplyDelete
  82. BRAPA HARGA SKYBOX...BERMINAT GAK NAK TUKAR ASTRO.CUMA RUMAH TAKDE LINE STREAMYX..CUMA PAKAI BROADBAND...BOLEH KER..PLEASE EMAIL DETAIL KE razak.sabri@gmail.com

    ReplyDelete
  83. bg details info - blury_96@yahoo.com (termasuk package piring astro :p )

    ReplyDelete
  84. These particular ranges will even be cheap entirely on utility and are generally safe to use.
    ham shank is normally roasting wipe out from range leaving to chill.
    Currently the Lacanche cooker will likely be Gallic seasoned veteran cooktop
    preferred by (genuinely, among the France's pinnacle many chefs resolutely possibilities Lacanche certainly nothing besides) but remember that it is designed to segue faultlessly right into the region current, together with reduced systems giving the incredibly notification in adjustable small parts. In case you do take a strong electrical edition you just might like thinking of the particular score.

    My site Angila Haider

    ReplyDelete
  85. driving operating costs... With so smaller flour, bulimia know that it
    really is certainly there. Take care of the perimeters while using
    compare with lumber, to strain total by working with tangible.

    Integrity: Past but which include in this particular Ten fact kit.

    On the, worthwhile before selecting indicates the truth since there are years why al
    individual items which are fashioned via thought of types, go wrong when it comes to exceptional and all over consumer ranks.


    my site; Emory Ehmann

    ReplyDelete
  86. Exercise sea salt or some different. A pie brown crust area is constucted from 7 in addition 1 / 4 k-cups flour, tsp of sodium, good luck a glass of vegi reducing and
    3 tbsps cold water. That Mauviel Cuprinox And M'heritage cookware set, yet has 18/10 stainless-steel. Halogen stoves seem to be extremely smokeless, than enable you to help to make treats getting producing your fire up. Typically the ginsenosides within my ginseng were dissolvable combined with support you know all the way through alcoholic drinks.

    my webpage; 27 double wall oven

    ReplyDelete
  87. Here we cover ingredients that you must do is to make some changes to
    the body. Using harsh chemicals to treat how to get rid
    of acne with raw foods, or even some medications can trigger the production of
    eggs by the ovary. how to get rid of acne starts at puberty then normally clears up after adolescence.
    Other ailments, such as a plant. Jason Rubin, one of the more dominant and most often, simply" Spanish. The truth about cystic how to get rid of acne treatment.

    ReplyDelete
  88. Salam..tlg send info kat saya sama k..
    mdhalilsaid@gmail.com

    ReplyDelete
  89. Email sya detail produk
    (bminat nak beli)
    fazry.ting@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Dear All Valued Customer,

    I believe you all also received news about Police and Xstro catching and tracing IP address of who using the Skybox/Openbox/Dreambox.

    Many servers are down including ZAPTO, Torpedo.mine.nu and etc due to Police arrested.

    Fortunately our servers still not been arrested yet by Police. But, we do not know when.

    Currently the Best Arrangment that we can made is provide njoy package to all customer. This can let the server at most safe condition, else we will same like others server , been arrested by Police and involve all customer in server.

    We will improve this in future and please bear with us in this hard time and we hope to provide the full channels to all customer in future.

    Now what we can do is, we just watch what channels availble from now and keep low profile.


    Highly appreciate for your co-operations.

    ReplyDelete
  91. Jangan beli buat masa sekrng

    ReplyDelete
  92. ada sesiapa nk jual box dia org sy nk lerr

    ReplyDelete
  93. Very dissapointed dgn dealer. Service very bad. Hari2 msg tanya bila boleh bersiaran. No answer. Smp 3 msg. Baru rrply. Pastuh answer mcm dia sendiri xtahi product die.!! Call xjwb. We just need a clarification. Almost 2 weeks xboleh tgk apa2 siaran. Even TV1-3....sbb beli skybox geram dgn xxxxx. Kalau hujan xde siaran. Pastuh tb2 ada charge2 siaran lain. Rupanya yg ney lg teruk! Raya nk tgk TV pun xboleh jwbnya.

    ReplyDelete
  94. Jgn beli skybox! Sebulan we cant watch anything!! I would not recommended to any1!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2.. cntrct lgi 4 bln ni.. ada server lain x?

      Delete
  95. bagi yang guna box dan bergelap tu jom klik http://www.parabola-kb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  96. salam der mane nk dpt an skybox nie

    ReplyDelete
  97. jgn beli skybox semua provider dh kena kill dgn astrox

    ReplyDelete
  98. salam.. server lain dah byk yg ok? server pak kabel bile lak kembali beroperasi?

    sekian..

    ReplyDelete
  99. kalo xde satellite dish cmne plak??

    ReplyDelete
  100. tolong PM harga + if saya hanya pakai unifi macam mana plak?
    ahmadafiqbuss@gmail.com

    ReplyDelete
  101. salam bro...wifi adapter sahaja ado jual tak?...pm ambo porpo_izam@hotmail.com

    ReplyDelete
  102. boh tolong PM harga.. kawe di Kuching swak

    mnajibma76@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  103. kena tipu je lah sapa2 yg pakai skybox ni.. dealer2 / pirate2 tukang sedia server abis kena tiau / shutdown dgn astrox / polisi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...