Friday, 22 June 2012

Menghilangkan kebosanan malam..Light Graffiti

Assalamulaikum dan selamat malam @ pagi..

Pagi-pagi ni selepas siap menyelesaikan tugasan lab report, ambo rasa boring pulak..xda kerja pulak nak buat..nak tidur belum mengantuk lagi..hehe..tngok Euro pun baru je mula..jadi dah xda kerja sangat ambil kamera lumix ambo tu buat light graffiti sikit..lama dah ambo tak praktis buat graffiti ni..dulu mula2 blajr hari-hari buat lakaran light graffiti ni. 

Kalu nak buat light graffiti ni kena ramai-ramai baru menarik. Kalau tak jadi mcm ambo buat mlm ni..nak tulis nama je, tu pun tak jadi..hahaha..ni la hasilnya tadi.. :)


Kat bawah ni ada gambar-gambar light graffiti yang pernah ambo hasilkan dulu-dulu..tapi tak berapa menarik sangat pun, sekadar suka-suka bersama member rumah sewa ambo ni..enjoy..

Untuk yang disayang..romantiknya..

Mod study..final dah dekat dah..

Kretif ke..hahaha

ni pun sama :p

gambar dah rock tp pegang payung pulak.. 

ganas gile..

Yang ni pasal kos kitaorng..survey..

Add caption

Mod romantik lagi..hahaha..


Terima Kasih..jumpa lagi di lain entry..

6 comments:

  1. ohhhh mcm mana buat bnda nie... fuyooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna kamera yang boleh adjust shutter speed dia..biasa dslr ada..masa ni sya guna panasonic lumix compact je..set kan shutter speed spt 15 atau 30 saat..dalam masa tu kita gerakkan lampu, buat lukisan ke..tp kena dlm gelap..nanti jadi la..hehe..

      Delete
  2. ok... ingt kn ada software tuk buat bnda nie... dslr dgn lumix jer ke ada????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamera compact lain sya tak tahu pulak..kalau dslr memag ada function untuk adjst shutter speed..kalau lumix guna mode starry night..dia dah setting untuk exposure 15,30 atau 1 minit..

      Delete
  3. owhhhh ok.... i try... thanks... sbb tgok jer mcm berminat kan...wahhh sbb xprnh tgok..hhaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat mencuba..semoga menjadi..hehe..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...