Friday, 26 October 2012

SkyBox F3 Plug & Play

Assalamulaikum & Selamat Malam

Salam Aidiladha kepada semua warga2 bloger sekalian..Harini ambo nak bercerita sikit tentang SkyBox F3 yang ambo guna untuk tngk tv kat rumah sewa ambo di Shah Alam..Benda ni kalau pakai senang nak dibawa ke mana-mana..hanya plug and play katakan..hehe..cuma kat rumah korang kena ada piring drp tv berbayar dgn sambungan internet je..

Macam yang ambo buat kat rumah ambo di kampung ni..Kalau sape-sape yang ada beli benda ni, mcm ni la cara nak pasang..benda ni dah setting siap2 semua dah..hanya pasang cable drp piring, internet dan av cable atau hdmi cable ke tv..lepas tu boleh tengok terus..

Set Skybox f3..

setting cable 

siap..play terus..
Mungkin ada antara korang yang tak faham apa yang ambo cerita malam ni kan..hehe..xpe-xpe..kalau nak lebih faham boleh baca entry-entry kat bawah ni..terima kasih..

OpenBox Satellite TV in Malaysia
http://hanifredland.blogspot.com/2012/05/openbox-satellite-tv-in-malaysia.html
New Sky Box F3 Digital Satellite TV
http://hanifredland.blogspot.com/2012/06/new-sky-box-f3-digital-satellite-tv.html

55 comments:

  1. Assalamualaikum tuan tanah,bole tlg email kepada saya tentang skybox with pvr(record)..harga,byran bulanan@setahun.Email ambe mrisamsamsuri@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bereh..ambo dah email dah details pasal skybox..

      Delete
    2. mintak maaf bertanya...
      aper beza skybox dan openbox???
      ccam tu aper plak..

      Delete
  2. boleh hantar kat email saya ke.

    enciktu@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Bro, pls email me.. Joel_micah@hotmail.com. So kalau ada ni, boleh cancel astro acct? Ke still kena subscribe to astro..?
    2nd - Lepas 2nd year, nak renew the service, apa mcm buat??

    ReplyDelete
  4. ambo pun nok jugok....
    m.pheroz@yahoo.com..tank u tuan tanoh.

    ReplyDelete
  5. nak jugokk...
    emel saya mrmastr77@gmail.com

    ReplyDelete

  6. nak jugokk...
    emel saya afnan96@ymail.com

    ReplyDelete
  7. Bro please email to me...norazhari.samion@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Bro please email to me...norazhari.samion@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Boleh check email masing2..Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro..pls email kt sy gak..Judzs09@gmail.com...tqvm..

      Delete
  10. nk tnya?kat link mane ada psal akta tidak salah menggunakan benda ni ek?baru ni da jumpa,tp da xingt kt mne....

    ReplyDelete
  11. Email ko ambo etek boh...tok_deng@yahoo.com..ambo bminat jgk nih..

    ReplyDelete
  12. email me azreemy@yahoo.com about skybox,how to purchase..

    ReplyDelete
  13. Salam. Tlg email saya,
    syedleo@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  14. Salam.. emelkan saya..
    al_hikmah7@yahoo.com.my
    Thanks.

    ReplyDelete
  15. PLS EMAIL DETAIL SKYBOX,HARGA SKALI zulkif_oz@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. email ko sy skali..
    cikgubudak87@gmail.com

    ReplyDelete
  17. email me plzzzz hizzat85@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Saya retek. wm_dean@hotmail.com

    ReplyDelete
  19. email ambo etek boh, azlan0992@gmail.com

    ReplyDelete
  20. email kite jugok... iezym.skyy@gmail.com

    ReplyDelete
  21. email saya : esan_universal@yahoo.com

    harap dapat bg detail ya?

    ReplyDelete
  22. email detail sal skybox.......wanshariff_89@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. salam,saya ada beli skybox f3. nak pasang saya faham tp belum setting untuk plug n play....boleh ajar tak di duna menu pada skybox. terima kasih.

    ReplyDelete
  24. guano cara2 dio,cara byr bulan2, pakej dio, mcm best je..email norhisyam70@gmail.com

    ReplyDelete
  25. emel please isarahman@rocketmail.com

    ReplyDelete
  26. email detail skybox....... vies_x@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. try skali bro..kapten3077@gmail.com

    ReplyDelete
  28. dude. email sekali. arthosparody@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. emel kawe boh. blackhawk5103@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. Email kat saya gak...noridayu.abubakar@gmail.com
    thanks.

    ReplyDelete
  31. email kat saya bos : wan_neo@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. salam.. mintak email ke saya..
    a_mir_hamzah@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  33. Actually no matter if someone doesn't know after that its up to other users that they will assist, so here it takes place.

    Also visit my blog ... vakantiehuisje huren

    ReplyDelete
  34. Tolong emel ambo detail nok langgan
    zbmusa@gmail.com

    ReplyDelete
  35. I'm not sure why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I'll
    check back later on and see if the problem still exists.


    My blog http://vakantievillafrankrijk.wordpress.com/

    ReplyDelete
  36. This page truly has all the info I needed concerning this subject and didn't know who to ask.

    Here is my webpage frances o'connor mansfield park

    ReplyDelete
  37. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and
    wanted to say that I've truly loved surfing around your weblog posts. In any case I will be subscribing for your rss feed and I hope you write once more very soon!

    My site :: huis huren frankrijk

    ReplyDelete
  38. I read this post completely on the topic of the difference of hottest and
    preceding technologies, it's awesome article.

    Take a look at my blog - web site :: ::

    ReplyDelete
  39. Howdy! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd
    ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
    My blog covers a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.

    If you happen to be interested feel free to shoot me an email.
    I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the
    way!

    My web-site vakantiehuizen

    ReplyDelete
  40. Touche. Sound arguments. Keep up the good effort.

    My website; luxe vakantiewoningen frankrijk

    ReplyDelete
  41. Incredible points. Sound arguments. Keep up the great work.



    Here is my homepage: particuliere vakantiehuizen :: :
    :

    ReplyDelete
  42. saya nak tnya apa beza skyboxf3 dengan openbox??mana lebih better??c-line tu memg wajib beli ke if pada 2bnda ni??email saya yer tq.. ayumi_eqin@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. Skybox server under pak cabel dah ok ke? Dah dekat 2 bln x on tv gara2 byk siaran xdpt tgk.. msj pun x balas si pak cabel nih..

    ReplyDelete
  44. Sila email kat ambo jugok
    1. Open Box
    2. Sky box
    3. Dream Box.
    hok mano lebih bagus? rege dll berkaitan.
    berminat benar doh nih!. Astro kawe nok potong doh niuh.
    rozinik@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. mcm best jer..bnda ni nk kne ada link dgn astro k tau pn just dgn internet jer..please email nuruldbedagang@gmail.com

    ReplyDelete
  46. Sila email kat ambo jugok
    1. Open Box
    2. Sky box
    3. Dream Box.
    hok mano lebih bagus? rege dll berkaitan.

    kolex78@gmail.com

    ReplyDelete
  47. boleh encik emailkan kepada saya tentang semuanya open box, skybox dan dreambox...email saya suhaimimusa@gmail.com

    ReplyDelete
  48. saya sgt berminat dgn benda ni, dah lama saya nk beli. tapi takut kna tipu.. bleh x encik bgi maklumat tentang semuanya kpda saya trmasuk dealer tu dll...ni email saya nuqman5129@gmail.com

    ReplyDelete
  49. saya sgt berminat dgn benda ni, dah lama saya nk beli. tapi takut kna tipu.. bleh x encik bgi maklumat tentang semuanya kpda saya ..ni email saya nureenshoppe@gmail.com

    ReplyDelete
  50. boleh hantar kat email saya ke.

    along378@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright@hanifredland.blogspot.com. Design by hanifredland. Power by THR GEGAR