Friday, 5 October 2012

Adventure at Sunway Lagoon with PSK's Association

Assalamulaikum & Selamat Malam..

Sebenarnya dua hari dah berlalu program ambo bersama ahli kelab PSK di Sunway Lagoon..Tak sempat nak update entry pada hari tu..balik pun dah lewat dengan kelas pula keesokan harinya..Hari ni baru sempat ambo nak update cerita ambo kat Sunway Lagoon dua hari lepas..
Bergambar dulu sblum msuk..hehe..
Sebenarnya program ini telah diarancang oleh persatuan ambo iaitu Persatuan Sek Kito atau nama singkatannya PSK..biasnya tiap-tiap semester akan diadakan satu aktiviti bersama-sama ahli-ahli kelab..seperti aktiviti-aktiviti sebelum ni, kitaorng telah bermalam di rumah kelong atas laut di Klang dan perkemahan di tepi pantai di pantai Bagan Lalang,Sepang..Tapi aktiviti untuk kali ini,kitaorng buat kelainan sikit iaitu dengan aktiviti beriadah bersama ahli-ahli kelab di Sunway Lagoon.
Sebahagian drp ahli-ahli PSK..
Semua excited je dapat masuk sini..hehehe..
 Pasal bayaran masuk kat sini tak la mahal sangat, jarang-jarang datang masuk kat sini tak la rasa sangat..ambo pun first time datang kat Sunway Lagoon ni..biasa dengar cerita drp kawan-kawan je..Untuk bayaran masuk ke semua 5 theme park Water Park, Amusement Park, Wildlife Park, Extreme Park & Scream Park, bayaran RM75 + RM 10 deposit gelang pas masuk..masa hantar pulang gelang pas masuk tu dapat balik RM10 tu..untuk 3 theme park Water Park, Amusement Park & Wildlife Park RM60 je..

Mula-mula lepas sampai kat sana kitaorng pusing-pusing dulu kat bahagian wild life park..banyak la juga binatang-binatang yang ada kat sana..jom la tengok gambar-gambar yang ambo capture kat sana..









Ahli-ahli PSK di Sunway Lagoon



main ATV ni paling best..sbb xpernah cuba lagi..hehe..



Yang ni pun best sbb dpt lompat tinggi-tinggi..tinggi mana pun xpe..hehe..


Yang ni dah biasa main CS..bot_kill..hahaha..

masa mandi tak dapt bnyk tagkap gambar..kamera smua dlm locker..

Under water picture..




Yang water slide msih dlm construction..



Yang ni bahagian paling seram..ramai yang terkejut dgn hantu..hahaha..
Berakhir sudah pengambaraan kitaorng sepajang satu hari di Sunway Lagoon dengan aktiviti terakhir di Scream Park..apa yang ambo dapat katakan ialah, Sunway Lagoon ni sungguh best..sungguh luas dan banyak permainan yang boleh dicuba..tu pun kalau bayar untuk semua theam park..hehe..



Ucap terima kasih dulu kat pakcik sunway lagoon sblum balik..hahaha..
Terima kasih ambo ucapkan kerana sudi singgah mendengar cerita ambo pada hari ni..TQ..

4 comments:

  1. Replies
    1. hehe..nanti boleh la cuba gi sana ima..akhir bulan nanti ada mainan air baru The World's Largest Vortex Water Ride..

      Delete
  2. Replies
    1. lepas ni boleh la gi sana pulak..nanti ada banyak benda baru nak buka..lagi best..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...