Saturday, 15 December 2012

Design Banner Untuk Lawatan Akademik

Assalamulaikum & Selamat Malam..

Bertemu lagi bersama ambo pada malam ni..harap-harap korang semua sihat sejahtera..jika sebelum ni ambo sibuk dengan model 3D urban development ambo tu, hari ni ambo menjadi designer untuk membuat banner pulak...hehehe..tukar bidang pulak kali ni..Banner ni sebenarnya adalah untuk aktiviti bagi subjek Marine Resource Management yang ambo ambil semester ni..kitaorng akan mengadakan satu trip lawatan akademik ke Pulau Pangkor pada hari isnin ni untuk memahami tentang coral ataupun terumbu karang yang terdapat di Pulau Pangkor..macam best kan..hehe..

Ini la hasil banner yang ambo buat pada petang tadi..ambo buat menggunakan adobe photoshop,tak sempat nak guna ai..lagi pun buat simple-simple je..hehe..crop gambar coral dengan pulau dan overlay kat background gambar pantai tu..edit teks sikit dengan logo..siap..hehehe..senang kan..

Banner design by HanifRedland 

Group Marine Resource Management 2012
Our lecture's Dr Nor Aizam Adnan
Ok la dulu untuk kali ini..nanti ambo akan update aktiviti di Pulau Pangkor pada minggu depan..Terima kasih sudi singgah sini..TQ..

7 comments:

  1. UNTUNGLA BUDAK MARINE PI PANGKOR!!!HUHU..:p
    MANE MAE?XNMPK PUN MUKA DIE DLM PICT RERAMAI TU...HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..mai mana ada la Juz..dia tak datang kot smlm...hahahaha..

      Delete
  2. cantik banner..lps ni boleh tempah..hahaha:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je Lyeen..bereh je..hehe..nanti bgthu..hahaha..

      Delete
  3. Hello would you mind stating which blog platform you're using? I'm
    looking to start my own blog in the near future but
    I'm having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm
    looking for something completely unique.
    P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!
    My weblog Fez

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...