Tuesday, 14 August 2012

Mengisi Waktu Lapang Survey Camp Melaka..

Assalamulaikum & Selamt Berpuasa..

Lagi beberapa hari lagi  kita dah nak menyambut raya..Rasa skejap je kan..dah nak hampir satu bulan dah ambo berada di Melaka ni..Puasa tahun ni pun dihabiskan kat Melaka je, habis praktikal pun dah hujung-hujung Ramadhan, sempat la sehari dua berbuka dgn keluarga di kampung..hehe..

Sepanjang praktikal semester ni kalau ada masa-masa lapang tu ambo ni dah tak de kerja lain la, beajar bermain gitar..Kalau tak bersama dgn gitar, ambo suka duduk lepak sorang-sorang kat tepi laut tengok pemandangan laut yang menenangkan..Biasa la kat sebelah Selat Melaka ni ombak tak besar mcm belah pantai timur..Biasanya ambo keluar waktu malam lepas selepas solat terawikh, time-time xda kerja la..bukan selalu jgk..Best kalau lepak kat tepi laut sebelah malam ni sbb cuaca tak panas dan angin tu rasa sejuk sangt..boleh menenangkan jiwa..hehehe..

View from Pulau Melaka

Dataran Tapak Eye Of Malaysia, Melaka.


Sambung balik cerita pasal gitar tadi..sebenarnya setiap kali survey camp kat Melaka ni ambo cuba nak belajar bermain gitar..dah dua semester dah..hehe..habis je praktikal kat Melaka yang semester-semester lepas terus tinggalkan gitar tak belajar-belajar..Cuma semester ni ambo sempat la belajar sampai boleh main lagu..hahaha..ada la jgk bunyi lagu walaupun sumbang..hahaha..

Ada gaya tak..hahaha..

Semua pakai baju merah..dah mcm pasukan bola pulak..hehe..

Betul ke ni..atau action je ni...

Ok la nanti ambo sambung lagi cerita-cerita lain sepanjang berada kat Melaka ni lain kali..Terima Kasih..Selamat berbuka puasa ambo ucapkan..


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...